Deltagarrespons

Respons

Redan vår första Kärleksretreat 2013 blev en succé. Sedan dess har vi hållit denna kurs en gång per sommar, som regel första helgen i juni, och de senaste åren har det blivit knökfullt varje gång. Varje år har vi även fått en del respons – som rakt igenom har varit oerhört positiv. Det känns förstås enormt inspirerande, inte minst eftersom vi också har förbättrat kursen lite mer för varje år, och vi tycker själva att detta är en enormt rolig kurs att arrangera.

stripe

”Sitter på jobbet och är fortfarande hög som ett hus efter kurshelgen på Skeppsudden. Jag vet av erfarenhet att jag nog kommer droppa om någon dag. Men inte än, känslan från helgen sitter ännu tydligt kvar. Alltså vilken magisk helg! Tack alla andra fina kursdeltagare för mod, sårbarhet, njutning, lek och allvar. Så många möten som berör.

Och tack Calle och Jennie för det trygga och fria rum ni skapar, helt fantastiskt!

Så galet lyxigt att fått vara i den bubblan i den miljön 🙏
Längtar redan till nästa år.

Och tack från mig och Malin för att vi fick hålla ett pass med rep/shibari.
Så häftigt att få ta dela med oss!”

P&Mtunnlinjeoriginal_584

”Sent omsider kommer här några tankar om de härliga dagarna i juni.
2015 var omtumlade och härligt, och vi trodde att det var svårt att överträffa. Men det gick. 2016 var snäppet bättre, delvis var vi kanske bättre förberedda på vad som händer på kärleksretreater, delvis var förstås en del kursdeltagare nya, men Ni hade utvecklat innehållet med en del nytt och en del förbättrat.

Först konceptet kärleksretreat, att få dra sig undan och få några dagar tillsammans utan yttre störningar är genialt. Den fina stämningen kom på en gång – säga nej, följt av blindbocken som var kvar, tack för det, Oljeglidningen var förbättrad, liksom smiskpasset, för att nämna några detaljer. Samtalet mellan två par var i vår grupp mycket lyckad. Om meditationen följt av den suggestiva orala instruktionen bar Jennies säkra varumärke.

Den erotiska festen en höjdpunkt, blev ju helt annorlunda, men bättre tyckte vi. Den yttre ramen var perfekt: Skeppsudden , enskilt, mysigt med en utmärkt kurs/festlokal. Maten nyskapande, god och riklig. Trustbaren med väl utvalda viner. Bastun, solytorna och baden, ostbrickan på kvällen.

Kursledningen förstås först och främst. Kan berätta att den lilla nervositet jag känt inför kursen släppte direkt när vi mötte Er på färjan. Men sedan skapar Ni stämning, ni har humor och knullar glatt bland oss andra. Vad mer kan man begära…

Kramar från oss.”

O&Atunnlinjeoriginal_584

”En mycket bra och givande kurs, vi är jättenöjda! Vårt helhetsintryck av retreaten är MYCKET positiv, vi hade det kanonbra och vi gillar Er som kursledare.”

M&K
tunnlinjeoriginal_584

”Hej Jennie & Calle,
vi vill bara uttrycka ett stort och innerligt tack för en fantastisk kurs och en fantastisk upplevelse på Skeppsudden i helgen. Tack för att vi fick komma, trots att vi inte riktigt var kvalificerade – det var vänligt och flexibelt av er.. 🙂

Kursen var precis så bra som vi hoppats och drömt om – och lite till ändå.
Ni har gjort en väldigt fin jobb med att lägga upp kursprogrammet, välja duktiga kockar till maten och en underbar plats på jorden – Skeppsudden.

Vi är redan nu sugna på att åka till Frankrike när tillfälle och möjlighet ges.. 🙂

Kursen tog oss med på en resa, tillsammans jag och min Magnus och vi upptäckte mycket nytt inom oss och upplevelserna skakade om oss lite, men på ett bra sätt.

På söndagen var vi tvungna att softa och samla upp oss själva och våra upplevelser, och bara prata – vi behövde det och jag hoppas att ni tyckte det var okej. Nu efteråt så har vi haft en otrolig fin upplevelse som fört oss ytterligare närmare tillsammans, precis som vi hoppades innan kursen.

Nästa gång syns vi på slottet hoppas vi, hälsa alla de andra fantastiska kursdeltagarna.

Varma, vänliga hälsningar,”

U&M
tunnlinjeoriginal_584

”Skeppsudden, skjønt, saftig, supert, sosialt, sinnrikt, sensuelt, sanselig, strålende, sjenerøst, spennende, sexuelt!”

T&M
tunnlinjeoriginal_584

”Go stämning, lättsamt, trevligt, utrymme för kärleksfulla stunder för oss själva och även för glada möten med övriga, det blev en bra mix! Det var en bra blandning av gamla kända och nya spännande kurspass.
Absoluta höjdpunkter var erotiska festen, oljeglidningen, ceremonierna och trumresan. När det gäller beröringsövningar med övriga, t.ex. tre masserar den fjärde, så blev det helt underbart tack vare att vi hade tur att göra den tillsammans med ett par som också gillade detta.
Det bästa är när ni skapar stämning i någon av de ceremonier som ni är så bra på. När vi ser tillbaka på alla våra kurstillfällen så är det ceremonierna som starkast sitter kvar i minnet/sinnet, långt efter.
Vi trivs i den kärleksfulla stämning och den atmosfär som brukar uppstå på era kurser. Helgen på Skeppsudden blev så bra som vi hade hoppats på!”

S&E
tunnlinjeoriginal_584

”En fantastisk helg, såväl till helheten som till detaljerna. Vi gillade den djupa andliga och ceremoniella dimensionen särskilt i trumresan och eldceremonin, men också i er fina inledning till parceremonin, och nu menar vi inte främst den häftigt medryckande demonstrationen utan den goda inledande betraktelsen över ceremoniernas universella betydelse. Detta gick också igenom i inledningen till trumresan.
Vi tycker att era inledningar till alla kursavsnitt generellt var utmärkta, välbalanserade mellan lek och allvar, sprall och samling. De delarna var bättre än vi tidigare har varit med om, så där har ni verkligen utvecklats till något ännu bättre.”

P&M
tunnlinjeoriginal_584

”Kursen (är det rätt ord? Det är ju så mycket mer) var fantastisk! Flera av de som var med kallade sig berörings-freak, och det gäller nog oss också. Alla övningarna med beröring var otroligt bra.
Blindbock och beröringsgrupper på flera är ju gamla favoriter som uppskattas varmt. Oljeglidning var ju den absoluta bonusen. Riktigt sensuellt och kul. Och erotiska festen var ju en värdig höjd- och slutpunkt…
Om vi kan tänkas att upprepa? ABSOLUT!!!”

M&L

stripe

fri_kursbanner_ani